Magträning

MÅNDAG

Dagens morgonvikt
Vikt: 89,7 kg
Fett: 23,0% Muskler: 46,9% Vatten: 58,9%

Träning
Abs 30 min
Ett pass där man tränar bålstabilitet, dvs mage och ländrygg.

På dagens pass var det en annan instruktör än vad det brukar vara. Hon var inte alls lika bra som den andra är. Det var inte direkt peppande att träna. Men men.. träningen gick iaf bra.

Idag ska jag även bistå med en bild i nästa sammanfattande inlägg... det hör inte till vanligheterna....

Kommentarer
Postat av: Maaa´kus

Tjena!

Jag har läst lite om din träning och framförallt din HIIT-satsning. Jag har lite tips att komma med. Inte för att sabotera din satsning, utan bara som ett tips att beakta.

Nu vet jag inte hur många gånger i veckan du kör din HIIT eller vilken träningsform du bedriver för din HIIT.

Jag körde en form av HIIT för två år sedan som ett återfall till min dagar som lovande långdistanslöpare. Det naturliga valet blev såklat - löpning.

Jag körde nåt som kallas Guerilla-cardio. Pass var tredje dag. Varje pass varar i 12 minuter fördelat på fyra minuter uppvärmning på 50% av maxpuls, följt av fyra minuter intervall.

Intervallperioden är fullt järn 10 sek (så nära maxpuls som möjligt) med en lågintensiv period med lätt jogging på 50% av maxpuls. Dessa perioder upprepas under fyra minuter.

De sista fyra minuterna är nedvarvning på 50% av maxpuls.

Denna träningsform ökade min förbränning och kondition något enormt. Att inte överdosera träningen var ett strategiskt korrekt drag. Tack vare den snabba konditionsökningen kunde jag dra stora fördelar i gymmet beträffande återhämtning mellan seten. Men tyvärr så blev jag för "överförfriskad" så jag ådrog mig en skada i knäet.

Hoppas du får nytta av mina tips.

2008-05-06 @ 23:23:38
URL: http://neanderthal.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0